sunnuntai 14. elokuuta 2016

Omenavarkaan paistos

 
Omena-aika alkaa olla kohta parhaimmillaan ja monin paikoin omenapuiden oksat notkuvat omenien painosta. Meidän pihassa ei kasva yhtään omenapuuta, mutta naapurilla niitä on kaksin kappalein ja suuria puita ovatkin. Naapurin omenasatoa putoilee myös meidän pihamaalle ja kyselemättä olemme sitä hyödyntäneet jo muutaman vuoden ajan. Eivätpä nuo ole omeniensa perään kyselleet, päinvastoin.


Muutamat omenapiirakat ja paistokset olen viime vuosien aikana naapurin omenoista loihtinut ja niinpä olen tehnyt nytkin. Ihan vaan siivotakseni meidän varaston katolle pudonneet omenat, koska muuten ne tukkivat vesirännin sinne vieriessään:)


Maahan kopsahtaneita ja kuhmuja saaneita omppuja voi hyödyntää erilaisiin paistoksiin, koska ne eivät ole niitä houkuttelevimman näköisiä sellaisinaan syötäviksi.


Tänään loihdin omenoista tämän näköistä herkkua. Paksu, kermainen kreikkalainen jugurtti ja hunajaraidat kruunasivat lämpimän omenapaistoksen.

Omenavarkaan paistos

10-15 omenaa (koosta riippuen)
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
ripaus kanelia

Paloittele kuoritut omenat ja laita voideltuun uunivuokaan. Ripsauta päälle kanelia. Sekoita keskenään margariini, sokeri ja kaurahiutaleet ja lisää ne omenien päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoile vaniljakastikkeen, -jäätelön tai kreikkalaisen / turkkilaisen jugurtin + hunajan kanssa.

-Manni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti