sunnuntai 13. elokuuta 2017

Oma maa ... mustikka!


                                Aamulla tehtiin tyttären kanssa mustikkaretki... päivällä oli vuorossa herkkuhetki.




Osa tyttären poimimista mustikoista päätyi muffinssitaikinaan. Suussa sulavat mustikka-valkosuklaamuffinssit syntyivät alla olevaa Kotikokin sivuilta löytynyttä ohjetta mukaellen.

Mustikka-valkosuklaamuffinssit

100 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
100 g valkosuklaata
3 dl mustikoita

Sekoita kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat ja maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi paloiteltu valkosuklaa sekä mustikat. Kotikokin ohjeen mukaan taikinaan tulisi 3 dl pakastemustikoita, mutta laitoimme tuoretta mustikkaa 2 desin verran ja hyvä tuli.

Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200 asteessa 20-25 min.

-Manni-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti