Toukokuulla kirjoittelin blogissani herkullisesta suklaakakku -aamiaisesta, jonka piti olla tämän vuoden ruokatrendi. Ei tuosta tainnut ainakaan suurempaa trendiä tulla, mutta itse jatkoin sopivan reseptin etsiskelyä aamuiseen herkutteluun. Eräänä aamuna töissä kahvilla istuessani selailin pöydällä lojuvaa Hyvä terveys -lehteä, jonka sivulla herkullinen resepti odotti testaajaansa. Muokkasin sitä aavistuksen omaan suuhuni sopivammaksi ja lopputuloksena syntyi helppo, nopea ja ihanan tahmainen suklaakakku vapaapäivän aamuihin. Ihan ilman sokeria ja vehnäjauhoja ei tätä kakkua kuitenkaan tehdä, mutta olkoon ne terveelliset kakut nyt asia ihan erikseen.
Kakku valmistuu parissa kymmenessä minuutissa ja on parhaimmillaan uunituoreena vasta keitetyn kahvin kanssa. Mutakakkua muistuttavassa kakussa suutuntumaa ja pureskeltavaa antavat kuivatut karpalot sekä mantelirouhe. Suklaaksi kannattaa valita tummista tummin, mutta toki jokainen makunsa mukaan.
2 munaa
1/2 dl ruokosokeria
50 g voita
75 g tummaa suklaata
1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3/4 dl mantelirouhetta
3/4 dl kuivattuja karpaloita
Sulata voi ja suklaa, sekoita munat ja sokeri kevyesti sekaisin kulhossa. Lisää sokeri-muna -seokseen sulatetut voi ja suklaa sekä vehnäjauho, suola ja lopuksi karpalot ja mantelirouhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen (halkaisija noin 20 cm) kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Mantelirouheen ja karpaloiden sijaan voit käyttää esim. kuivattuja hedelmiä pilkottuina (luumua, aprikoosia, taatelia... ) ja erilaisia pähkinöitä rouhittuna. Myös mittasuhteita voi keskenään muuttaa/vaihdella.
Vuoden pimein aika alkaa olla käsillä ja monilla meistä suklaata kuluu eniten tähän aikaan vuodesta. Tällä suklaisella herkulla pimeinkin päivä alkaa mukavasti.
-Manni-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti