keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Hyvää nyhtökaurasta



Nyhtökaura on yksi suosikkini ruokavalmisteista ja hyvä proteiinin lähde kasvispainotteisesti syövälle. Netistä löytyy yllin kyllin reseptejä ja vinkkejä ruuan laittoon, joten tutustuminen nyhtökauraan on helppoa, kun ei tarvitse miettiä päätään puhki sen hyödynnettävyyden suhteen.

Gold&Green sivustolta löytyy paljon hyviä nyhtökaurareseptejä herkullisten kuvien saattelemana. Viime viikonloppuna silmiini osui kyseisiltä verkkosivuilta yllä olevan kuvan mukainen piirakka ja sen resepti. Kaapista löytyi kaikki tarvittavat ainekset, joten ei muuta, kun tuumasta toimeen ja piirakan tekoon. Tein piirakan paistamista vaille valmiiksi, lähdin lenkille ja jätin isännän reseptin kanssa paistamaan piirakkaa. Kotiin tullessa odotin pääseväni ruokapöytään ja herkullisen piirakan kimppuun, mutta mikä minua odottikaan!!!









































Syy ei ollut nyt piirakan paistajassa, joten hänelle oli turha kiukutella! Lopputulos ei vastannut ollenkaan Gold&Green sivuston kuvaa, vaikka piirakka valmistettiin ja paistettiin lähes ohjeen mukaan. Lähes ohjeen mukaan siten, että ohjeellinen paistoaika ei ollut lähelläkään totuutta, sillä tuo piirakka ei ollut uunissa kuin ehkä puolet reseptissä ohjeistetusta ajasta. Piirakkapohjan päältä hiiltyneitä tomaattisiivuja kaapiessani ja nyhtökauraista pohjaa syödessäni tulin siihen tulokseen, ettei tämä piirakka mene jatkoon. En edes yritä muokata paistoaikoja niin, että saisin piirakasta ylimmän kuvan näköisen. Sen verran pettynyt olin, kun lenkiltä palattuani minua ei odottanutkaan herkullinen uunituore piirakka, vaan mustaksi käristynyt sätös, jota ei edes piirakaksi voinut kutsua.
Ei se reseptin kehittely aina onnistu ammattilaiseltakaan...

-Manni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti