Valoisin aika vuodesta on jo ohi ja illat alkavat varsinkin pilvisellä säällä hämärtää. Illan hämärtyessä alkaa tehdä mieli laitella kynttilöitä palamaan niin sisälle kuin uloskin.
Tänään tuli taas kokeiltua keittiössä jotain uutta, nimittäin jauhotonta ja sokeritonta kakkua. Helppo tehdä ja hyvä tuli. Reseptin nappasin Onnistain on puolet sinun -blogista. En sitä täysin noudattanut, vaan sävelsin tapani mukaan ja tässä resepti sävellykseni.
Suklaakakku
pohja:
4 kananmunaa
2 banaania
10 taatelia
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
kuorrute:
2 dl kookoskermaa
150 g tummaa suklaata (kaakaopituisuus vähintään 70 %)
Paloittele banaanit pienemmiksi ja poista taateleista mahdolliset kivet. Vatkaa kaikki pohjan aineet reippaasti sekaisin esim. yleiskoneessa. Paista pohja voidellussa vuokassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Itse käytin pitkulan mallista vuokaa. Myös pyöreä, halkaisijaltaan noin 20 cm vuoka on hyvä.
Sulata suklaa kattilassa kookoskerman joukkoon. Anna jäähtyä ja jähmettyä hieman. Kuorruta jäähtynyt kakku kookoskerma-suklaakuorrutteella. Koristele haluamallasi tavalla.
Kokeilemisen arvoinen kakku!
Manni
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti