tiistai 24. tammikuuta 2017

Tuunaa oma Skyrisi


Olen Skyr -rahkojen, jos nyt en ihan suurkuluttaja, niin melko suuri kuluttaja. Välillä näihin rahkoihin iskee kuitenkin kyllästyminen, vaikka makuvalikoimaa onkin runsaasti. Pienellä tuunauksella rahkoihin saa ihan uudenlaista makua ja rouheutta sekä enemmän ravintoarvoa.

Arkisin syön aamupalan töissä ja helpointa on pakata aamupala mukaan yhteen "pakettiin". Makean ystävänä ryhdyin tuunaamaan makeita, mutta sokerittomia/vähäsokerisia Skyr -rahkoja niin, että niistä saa terveellisen, mutta tuhdin aamupalan ja energiaa riittää hyvin lounasaikaan saakka.

Oma suosikki Skyrini on veriappelsiinin makuinen, johon saa mukavasti raikkautta klementtiinin palasista ja rouheutta saksanpähkinöistä. Vaniljan makuisen Skyrin seuraksi sopii melkeinpä mitkä vaan marjat ja hedelmät. Itse tykkään viipaloida banaania sen seuraksi ja ripotella pinnalle cashew pähkinöitä. Aamupalaa voi vielä rikastuttaa kuidulla, lisäämällä rahkaan ruokalusikallisen  kaurahiutaleita tai -leseitä.



 
Tällainen annos kelpaa aamupalan lisäksi vaikka jälkiruuaksi. Vaniljanmakuisen rahkan joukkoon lisäsin (pakaste)mansikoita, päällimmäiseksi vielä kerroksen pelkkää rahkaa ja pinnalle ripottelin kuivattua mansikkaa sekä pistaasipähkinöitä rouhittuna. Kunhan kesä tulee ja tuoreita kotimaisia mansikoita on saatavilla, syön tätä varmasti kyllästymiseen asti. Jos joku vielä ihmettelee, voiko kevyt ja terveellinen olla hyvää...kyllä voi!
 

Tuunaa oma Skyrisi. Vain mielikuvitus ja omat makumieltymykset ovat rajana!
-Manni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti