lauantai 11. maaliskuuta 2017

Helppoa leipomista


Eilen tuli kokeiltua keittiössä taas jotain uutta. Tästä helpommaksi ja nopeammaksi ei leipominen voi enää mennä. Itse tykkään simppelistä kokkailusta ja leivonnasta, jossa raaka-aineiden lista ei ole loputon ja nämä leivonnaiset ovatkin yksinkertaisesta leipomisesta pitävän unelmaleivonnaisia. Kakkuset täyttävät myös vaativampaakin ruokavaliota noudattavan toiveet, sillä kakut ovat gluteenittomia ja laktoosittomia, eikä niissä ole lisättyä sokeria.


Kakkujen reseptin löysin Terveen hyvää -blogista, jossa on paljon muitakin kokeilemisen arvoisia reseptejä. Alla olevasta ohjeesta valmistuu kaksi kakkua, yksi sinulle ja yksi hänelle:)

1 kypsä banaani
1 kananmuna
0,5 dl mantelijauhetta
1,5 rkl kaakaojauhetta (tummaa tai raakakaakaojauhetta)
2 tl kahvia tai muuta nestettä
2 palaa tummaa suklaata rouhittuna

rypsiöljyä vuokien / mukien voiteluun

Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa esim. sauvasekoittimella. Anna sekoittimen käydä noin minuutin ajan. Voitele kaksi pientä annosvuokaa tai mukia kevyesti öljyllä ja jaa taikina vuokiin.

Kypsennä kakut yksi kerrallaan mikrossa 2-3 min. tehosta riippuen.
(mikrossani oli tehoja 750w ja kakkujen kypsentämiseen riitti 2 min. 10 s./kakku)

Anna kakkujen jäähtyä hetki ja koristele vaikkapa pähkinöillä ja sulatetulla suklaalla ja valmista tuli!


Ja näitähän voi syödä makeannälkään vaikka joka päivä!
-Manni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti