Viime viikolla jostain osui silmiini otsikko, jossa suklaakakun mainittiin olevan tulevaisuuden aamiainen ja tämän vuoden ruokatrendi. Voiko parempaa uutista ollakaan! Nettiä selatessani aiheesta löytyi sekä vanhempia että uudempia artikkeleita hieman eri näkökulmasta. Erään tutkimuksen mukaan aamuinen herkuttelu voi johtaa tehokkaampaan painon hallintaan, kun taas toisaalla hehkutettiin tumman suklaan vaikuttavan positiivisesti keskittymiskykyyn ja muistiin. Suklaakakun syömistä aamiaisella perusteltiin painonhallinnan näkökulmasta siten, että aamiaisella nautittu herkku hillitsee sokerihimoja myöhemmin päivällä. Lisäksi totaalikieltäytyminen herkuista johtaa harvoin toivottuun tulokseen pidemmällä aikavälillä. Tumman suklaan positiiviset vaikutukset valmistavat taas työpäivään. Tutkimusten luotettavuudesta en tiedä, mutta hällä väliä, uutinen kuulostaa silti hyvälle.
Yllä olevaa mikrokakkua kokeilin maaliskuussa ja silloin siitä kirjoittelin myös blogiini. Tässä kakkusessa banaani ja vähän reilumpi määrä jauhoa antaa vastustusta kananmunalle, eikä sen maku tule niin vahvasti esiin. Lisäksi kakusta löytyy päivän askareita varten sekä hiilihydraatteja että proteiineja eli banaania ja kananmunaa sekä sitä terveelliseksi kehuttua tummaa suklaata.
Ehkä vielä kehittelen tuota aamupala suklaakakkua, sillä ainakin minun kroppa kaipaa aamuisin jotain makeaa käynnistyäkseen. Tosin saan sen käyntiin ruisleivälläkin, mutta ainakin viikonloppuisin, kun aamupalasta on enemmän aikaa nauttia, voisin kruunata sen suklaisella herkulla.
Toisaalta...mihinkäs sitä kakkua tarvitaan, kun ne suklaan terveyshöydyt ja "lääkkeen" sokerihimon hillitsemiseen voi napata suoraan suklaalevystäkin...
-Manni-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti