lauantai 9. syyskuuta 2017
Pehmeä sosekeitto
Pirkka -lehti on odotettu posti meidän perheessä, lähinnä lehden sisältämien ruoka- ja leivontareseptien vuoksi. Lehdessä olevat reseptit tuovat vaihtelua jo itseään toistaviin arkiruokiin. Kiitosta minulta saavat myös yksinkertaiset reseptit, joissa raaka-aineiden määrä ja hinta pysyy kohtuudessa ja saatavuus on taattu, jos lähistöltä löytyy K-kauppa. Viime aikoina jokaisesta lehdestä on löytynyt joitakin kokeilemisen arvoisia reseptejä ja ajattelinkin kirjoitella kokeiluistani tänne blogiin. Lihaa sisältäviä kokeiluja taitaa olla jatkossakin turha odotella, sillä vuoden vaihteessa alkanut lihaton kausi jatkuu edelleen, mutta onneksi lehden kala- ja kasvisruokareseptien tarjonta on lisääntynyt huomattavasti.
Elokuun numeron palsternakkakeitossa ei sinänsä mitään uutta ole, mutta pinnalle ripoteltavat rapeat juureslastut tekevät keitosta houkuttelevamman. Helppo, edullinen sekä terveellinen arkiruoka ja samalla tulee syötyä iso osa päivittäisestä suositellusta kasvismäärästä.
Teen varmasti toistekin, mutta ensi kerralla käytän sauvasekoitinta vähän maltillisemmin. Keiton sisältämä peruna liisteröityy helposti, joten keittoa ei kannata soseuttaa, kun tasan sen aikaa, että keitto soseutuu. Vegaani voi korvata keittoon käytettävän kuohukerman vaikkapa vastaavalla kaurapohjaisella tuotteella.
Palsternakkakeitto ( 4 annosta)
550 g palsternakkaa
350 g perunaa (jauhoinen lajike)
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
9 dl vettä
1 tl suolaa
1 1/2 dl kuohukermaa
ripaus mustapippuria
pinnalle juureslastuja
Kuori ja paloittele perunat, palsternakat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kasvikset ja suola. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Siirrä kattila pois levyltä, soseuta keitto, lisää kerma ja soseuta kuohkeaksi. Mausta mustapippurilla ja koristele juureslastuilla.
Keiton kanssa maistuu vastapaistettu lämmin leipä, joko kaupan paistopisteestä noudettuna tai oman uunin paistama.
Maukasta keittopäivää,
-Manni-
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti