Kauppojen hyllyt notkuvat nykyisin erilaisista mysleistä, mutta jälleen eilen valinnan vaikeuden kohdatessa myslihyllyn edessä päädyin tekemään myslini itse...tai granolani :)
Tällä kertaa käytiin myslin pohjana kaapin perukoille unohtuneita Alku Sadonkorjuu puurohiutaleita. Rakennetta lisäsin rouskuvilla pähkinöillä ja väriä sekä makua kuivatuilla hedelmillä.
Sekaan hunajaa, öljyä ja uuniin...
Myslin paahtaminen uunissa tuo siihen hyvän, paahteisen maun ja rapsakkaan rakenteen.
Kuivatut hedelmät tai marjat lisätään vasta paahtamisen jälkeen, kun mysli on jo ehtinyt jäähtyä. Ja lopuksi mysli purkitetaan ilmatiiviiseen purkkiin.
Paahdettu mysli
4 dl Alku Sadonkorjuu puurohiutalesekoitusta
1dl cashew pähkinöitä
1dl saksanpähkinöitä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 dl kuivattuja hedelmiä / marjoja
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
Sekoita hiutaleet, seesaminsiemenet sekä pienemmiksi paloiksi murskatut pähkinät kulhossa. Lisää öljy ja hunaja -->sekoita. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa
175 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoittele pari kertaa paistamisen aikana. Jäähdytä, lisää kuvatut hedelmät / marjat ja purkita. Mysli säilyy ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä ja valolta suojattuna parisen viikkoa. Nauti jogurtin, viilin, rahkan ym. kanssa.
--------------------------------------------------
-Manni-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti