Ihan aluksi on pakko tunnustaa, etten vielä tähän ikään mennessä ollut koskaan tehnyt raparperimehua, kunnes tänään se hetki koitti. Aikaisemmin kaikki saamani raparperin varret ovat taipuneet lähinnä piirakoiksi. Eilen sain äidiltäni nipun raparperia ja päätin, että ehkä tästä voisi muutakin tehdä, kuin sitä tutuksi tullutta piirakkaa.
Netistä löytyy valtava määrä erilaisia raparperimehun ohjeita. Näin ekalla kerralla päätin mennä helpoimman kautta ja tein mehuni ohjeella, mikä pohjautuu 365 days with Ida blogissa olevaan ohjeeseen. Muokkailin ohjeessa olleita määriä itselleni sopivaan annokseen. Ei voisi enää mehun valmistaminen helpompaa olla ja hyvää tuli!
Väri on hailakka, mutta se ei makua pahenna. Kylmänä toimii oikein hyvin lämpimän kesäpäivän raikastajana. Jääkuutioita sekaan ja nauttimaan!
Raikas raparperimehu
puoli litraa raparperin paloja
puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori
pari desilitraa sokeria
pari litraa kiehuvaa vettä
Terveisin Manni
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti