torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukuun 22. päivä


Toissa päivänä tutustuin ensimmäistä kertaa eläissäni taikataikinaan. Nuorempi tyttäreni oli siitä askarrellut koulussa tähti -koristeen ja siitä innostuneena halusi jatkaa askartelua kotona.


Netistä löytyy useita ohjeita taikataikinan tekemiseen, mutta vain yhden ohjeen löysin, missä jauhona mainittiin voitavan käyttää perunajauhoja. Puhtaan valkoisen värin aikaansaamiseksi perunajauho kuulosti hyvälle, joten sitä sitten. Perunajauhopohjainen taikataikina olikin aika haasteellinen työstää, mutta aika hyvin onnistuttiin kuitenkin.


Taikataikinaan käytin kupillisen perunajauhoja, puoli kuppia suolaa, puoli kuppia vettä sekä tilkan öljyä. Kuppina toimi desilitran mitta ja aineksista tuli kahdeksan tähteä. Vettä itse asiassa meni hieman enemmänkin, koska vaivasin taikinaa reilusti märin käsin. Annoimme taikinan levätä jääkaapissa noin tunnin ennen sen työstämistä tähdiksi. Kaulinta ei pystytty käyttämään taikinan tarttuessa siihen kiinni. Öljy olisi ehkä tilanteen pelastanut, mutta kärsimättöminä paineltiin taikina käsin ja ennen tähtikuvioiden painelua. Muutamaan tähteen tyttäreni painoin kuvioita kastehelmi astioilla.

Kuviot voi paistaa/kuivattaa uunissa, mutta jätimme tähdet huoneilman kuivatettaviksi. Näillä voi koristaa lahjapaketit tai vaikka joulukuusen. Ensimmäinen tähti lähti jo taipaleelle...

-Manni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti