Meillä syödään paljon maustamatonta jugurttia, välillä vähän tuhdimpaa kreikkalaista tai turkkilaista, mutta enimmäkseen vähän kevyempää jugurttia. Rasvatonta maustamatonta jugurttia en voi sietää lähinnä sen koostumuksen vuoksi. Melkein sama kuin lusikoisi piimää lautaselta. Yhtenä päivänä jääkaappiin oli kuitenkin ilmestynyt rasvatonta maustamatonta jugurttia, mutta se ei oikein kenenkään lautaselle tietään löytänyt. Kekseliäänä emäntänä päätin vähän sakeuttaa jugurttia, minkä jälkeen jugurtille alkoi löytyä ottajia.
Sekoitin jugurtin joukkoon limen mehuun sulateltuja liivatelehtiä sekä limen raastettua kuorta. Jääkaapissa hyytymisen jälkeen lohkeava jugurttivanukas oli valmista...eikä syödessä valunut pitkin suupieliä. Hedelmillä, marjoilla ja/tai pähkinöillä viimeisteltynä jugurttivanukas käy hyvin aamu- tai iltapalaksi tai vaikka jälkiruuaksi.
Neljään jugurttivanukas annokseen käytin 4-5 dl maustamatonta jugurttia ja sekaan raastoin yhden limen kuoren. Puoleen desilitraan kuumennettua limen mehua liotin 4 liivatelehteä ja kippasin ne jugurtin joukkoon. Sen jälkeen muutama tunti jääkaapissa, viimeistely hedelmillä ja ei kun syömään!
Perjantai terveisin
-Manni-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti