Vapaapäivän aamuna on mukava herkutella arkiaamiaisesta poikkeavalla tavalla. Eilen illalla nettiä selaillessani ja aamupalavinkkejä etsiessäni törmäsin parissa blogissa krabbeluureihin. En ollut moisista aikaisemmin kuullutkaan. Näyttivät sen verran hyviltä sekä helpoilta ja nopeilta valmistaa, joten pitihän niitä tänä aamuna kokeilla.
Krabbeluurit ovat jotain lettujen ja pullan väliltä, löysästä pullataikinan tapaisesta lettupannulla paistettuja leivonnaisia. Krabbeluurit kannattaa syödä heti tuoreina, lämpiminä ja sokerilla tai tomusokerilla hunnutettuina. Kannatti kokeilla taas jotain uutta. Maistuivat koko perheelle ja varmasti teen toistekin.
Ohjeen otin Arjen timantteja blogista ja tällä ohjeella Krabbeluureja riitti oikein hyvin neljälle herkuttelijalle.
Krabbeluurit (14 kpl)
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
1,5 maitoa (vähän reilumminkin voi lorauttaa)
Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja maito, sekoita hyvin. Paista taikinasta reilussa rasvassa/voissa lettupannulla kauniin ruskeita leivonnaisia. Krabbeluurit palavat herkästi, joten paistolämpötila kannattaa pitää keskilämpöisenä, senkin vuoksi, että pullukoiksi kohoavat leivonnaiset kypsyvät myös sisältä. Hunnuta valmiit Krabbeluurit sokerilla tai tomusokerilla ja herkuttele heti.
Huomenna herkutellaankin sitten Runebergin tortuilla!
-Manni-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti